wc-tartaly Az öblítőtartályok cseréje nem minden esetben indokolt. Költséghatékonyság céljából érdemes a meghibásodott fődarabok cseréje, amely a legtöbb esetben hosszú távra megoldja a keletkezett problémát.

A szűrőbetéttel készült sarokszelepek beépítését csere vagy felújítás esetében egyaránt javasoljuk. A szűrőbetét meghosszabbítja a tartály belső alkatrészeinek az élettartamát. Megakadályozza a szelepek eltömődését az alkatrészek meghibásodását és kopását. Az elkoszolódott, nem jól működő alkatrészek szivárgást, túltöltést okoznak , melynek köszönhetően a vízszámla megemelkedik. A tömítések nagy szerepet játszanak az illesztéseknél mozgó alkatrészek esetében.

Abban az esetben, ha a WC tartály nem javítható, akkor csere szükséges. Ilyenkor el lehet dönteni, hogy ugyanazt a fajta tartályt szeretnénk -e vagy esetleg egy másik típust. A WC tartályok esetében létezik víztakarékos illetve nem víztakarékos típusú is.
Az újabbak màr stop gomb rendszerrel vannak felszerelve, mellyel megállíthatjuk az öblítést, ezáltal sok vizet megspórolhatunk.

A régi típusok kedvelői számára a legelterjedtebb a Dömötör illetve a Higiénia tartályok. Utóbbit át lehet szerelni víztakarékosra is.
Ezek a típusok felülre szerelhetők, külön kérésre alulra is fel lehet őket tenni, közvetlenül a WC-csésze mögé, de ajánlatos őket inkæbb felülre szerelni, ugyanis így nagyobb hatékonysággal működnek.

Alulra szerelt társai közül a legelterjedtebb a Lagúna és a Geberit.
Ezeken kívül választhatunk még úgynevezett monoblockos WC-ket, melyeknél a kerámia tartályok rá vannak szerelve közvetlenül a WC- csészére.

Megtalálható a piacon még a falba épített WC- tartály. Ezeket esztétikai tulajdonságai miatt sokan kedvelik, bár van néhány hátránya is:
A WC-csésze a falra van szerelve, ezáltal a teherbírása csak a töredéke a hagyományos WC- csészéhez képest. Az esetleges javítások kissé nehézkesebbek a kis szerelőnyílás miatt, bár ez nálunk nem akadály. Sajnos lassabban is nyeli el a vizet, mint hagyományos társaik.
Viszont mint említettem, sokkal esztétikusabbak és a háziasszonyok is jobban kedvelik a könnyebb takaríthatósága miatt. Nagy előnye még, hogy nagyszerűen bele tudnak olvadni egy-egy fürdőszoba stílusába.

Bármelyik típussal is van problémája, mi megoldjuk! Hívjon most ! Rövid időn belül megszűntetjük a gondjait a WC-tartályával kapcsolatban.